Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2008 02:31 - Обиколка на нощен Видин
Автор: stalkeron Категория: Забавление   
Прочетен: 1440 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2008 02:42


Исками се да напиша нещо положително за късните часове в ренесансов Видин. За това как скромни и отрудени видинчани тихо се събират на чашка чай в кръчмата , любезно се поздравяват един друг , и разговарят по - между си с уважение. Ще ми се да опиша идиличната картина на град с добри и обичливи хора , град с разкошна гориста природа , тих град ,  където до Дунав нощем можеш да чуеш , че тук и жабоците са щастливи , доволно огласящи околноста със свойте песни. Иска ми се ... но истината е , че нощем  край реката се чуват идващите на талази от към града крясъци на Сиад:
-
ЕХОООООООООО , Хораааа, Къде стееее ! - Цялата нощ ще бъде огласяна от тизи повик за внимание , но всички видинчани добре знаят , че Сиад трябва да бъде отбягван като леплива задушлива чума , защото има навика да мори човек ,  като се лепва за него и го задушава с многобройни въпроси , на които никой не може да отговори . Не искам да кажа, че  останалите съграждани на Сиад се свенят да нарушават нощната  тишина : Пред кметсвото отново се вихри поредния семеен скандал между първата генерал Дама на града и родния ни градоначалник . Този път спора е на тема осиновяването на Surrpass от кметската институция:
-
ooo tati kalekooo - скимти от радост малкия калпазанин и добавя -  dai 5 leva bre !
-
божееее! - дивят се на малкия две не съвсем случайно навъртащи  се наблизо лели .
-
Тц , това не е мое, а на булката си имам доверие - високо и ясно с нотка неувереност заяви кмета по посока двете лели.
 -
tati i mama 6te gi naliokam 6tot iskam sestri4ka - изчурулика отново новоосиновеното.
-
Почнаха да изникват извънбрачните... - тихо си измърмори кмета под мустак ,  иначе реши да си вдигне реномето с обигран лаф посочвайки с две ръце към града - Трудя се неуморно ...
 -
  На мечката се труди -  пошушна едната леля на другата.
 -
Ше ва мачка бетонобъркачка - Сложи край на спора първата дама на Видин .
 -
my mom is angry .. - отбеляза със задоволство surrpass -чо , а едната любопитна леля подпита :
 -
Неси, ти вярно ли ще осиновявавш тоя непрокопсаник.
 - Ще реша като свърши доктор Хаус - бе отговорено. Отминах тази мила сцена за да проверя обстановката във видинските кръчми. Тъкмо понечих да вляза в " Старата Круша" когато прозореца се пръсна на парчета и през него отвътре изхвърча Куца Нинжа. Реших , че не е безопасно да се влиза във Видинските кръчми. Насочих се към градския мегдан,  където се надявах да открия нощното очарование на града. В началото реших , че съм успял , защото там цареше измамно спокойствие на фона на случващото се другаде в града. Загледах се блаженно в звездите , когато целия площад се разтресе . Хукнах  да се спасявам ! Зеленоока пак се  бе  преправила на статуята Медуза горгона насред фонтана,  за да подгони нищо неподозиращи минувачи. Тичах докато земята не спря да се тресе зад мен и спрях на край града да си поема дъх. Забелязах новата рекламна табела поставена лично от кмета : картинка на една добре изглеждаща мечка с кметските панталони между зъбите си. Оказа се ,че кмета след като е бил изяден от мечката се е сприятелил с нея дотолкова,  че да се престраши да и поиска телефона. Над нарисуваната мечка се мъдреше следния надпис:  Кметството представя новата си услуга : Virgin Bear Hotline ! Чудейки се дали съпругата ми ще забележи , че съм звънял на импулсен телефон , реших че е време да се прибирам за да споделя впечатленията си от обиколката на  нощен Видин с уважаемите читатели . 
 
- ЕХООООООО ,  Хора , Тук ли стеееее ! - Продължи да оглася нощта малкия Сиад.





Тагове:   видин,   обиколка,   Нощен,


Гласувай:
0



1. анонимен - Само с една дума:
15.10.2008 07:20
Брилянтно!
цитирай
2. анонимен - куцаНинджа
15.10.2008 18:40
пишете си партизанските имена (никовете) когато пишете коментар да се знае поне кой какво пише, мн ми харесва и на мен ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stalkeron
Категория: Забавление
Прочетен: 89317
Постинги: 45
Коментари: 95
Гласове: 213
Архив